persbericht_2023_03_17_bijlage_vangst_cannabis.png

1,7 kilo cannabis gevonden bij inval in appartement in Halle

zon 19 maa 2023

Bij een inval in een appartement in het centrum van Halle is 1,7 kg cannabis gevonden. De drugs hebben een straatwaarde van 17.000 euro.

De inval gebeurde in een appartement boven een leegstaand handelspand in het centrum van Halle. “Op basis van speurwerk, ontdekte de lokale recherche twee locaties in de binnenstad van Halle waarbij cannabis werd verkocht vanuit de woning”, vertelt Anneleen Adang van de politiezone Zennevallei. “Zo bleek een grote voorraad cannabis te zijn aangelegd om te verkopen tijdens carnaval, waarop de lokale recherche van de politiezone Zennevallei besloot om de dag voor carnaval binnen te vallen, om op die manier het druggebruik tijdens carnaval aan banden te leggen.”

Twee verdachten werden opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “Verder werden nog drie huiszoekingen uitgevoerd. Daar kon nog eens 5 800 euro inbeslaggenomen worden, 100 gram cannabis en enkele gsm-toestellen. Tijdens de huiszoeking vond de politie ook nog een grote tank lachgas, deze werd eveneens in beslag genomen”, aldus nog Adang.