Cannabisplantage opgerold nadat brandalarm afgaat: verschillende verdachten aangehouden

zat 18 mei

Vlakbij de voormalige Makro-site in Sint-Pieters-Leeuw is zaterdagmiddag een cannabisplantage opgerold in een voormalige bandencentrale. Daarbij zijn ook verschillende personen aangehouden. Dat bevestigt de lokale politie Zennevallei. Het gebouw werd verhuurd, de eigenaars waren niet op de hoogte van de activiteiten in het pand.

De bal ging aan het rollen toen zaterdagmiddag rond 13 uur het brandalarm afging in het pand van een voormalige bandencentrale op de Bergensesteenweg. De brandweer kwam ter plaatse en dat was meteen het sein voor een grote politieactie. “Daarbij werd een cannabisplantage ontdekt en werden ook verschillende personen aangehouden”, bevestigt woordvoerster Anneleen Adang van de Politiezone Zennevallei.

De opgepakte verdachten huurden het pand, het gaat niet om de eigenaars. Op strategische punten, onder meer ter hoogte van de Laekelinde, werden ook politievoertuigen geposteerd. De politie is nog verschillende verdachten die op de loop zijn op het spoor. Er zouden nog huiszoekingen volgen. Het parket Halle-Vilvoorde wil voorlopig niet reageren. “Ik kan in het belang van het onderzoek voorlopig geen details meedelen”, zegt woordvoerster Ingrid Moriau. Het pand werd al langer in het oog gehouden door de politiediensten.