Derde en laatste moordenaar van Kitty Van Nieuwenhuysen vrijgelaten

woe 3 jul

Galip Kurum, de man die eind 2007 inspecteur Kitty Van Nieuwenhuysen doodschoot in Beersel, is vrijgelaten uit de gevangenis. Dat meldt Het Nieuwsblad. Daarmee zijn de veroordeelde daders 16 jaar na de feiten opnieuw vrij.

Op 4 december 2007 schoot Galip Kurum agente Kitty Van Nieuwenhuysen dood tijdens een homejacking. Toen de combi met daarin Kitty aankwam bij de woning van Ismail Sacoor in Lot, werd die onder vuur genomen door het trio. De jonge agente overleed, haar collega raakte net als Sacoor zwaargewond. De drie werden in 2011 veroordeeld tot 30 jaar cel. Noureddine Cheikhni kwam in 2018 vrij, Hassan Iasir eind 2021. Nu wordt ook Galip Kurum vrijgelaten.

Begin deze week oordeelde de strafuitvoeringsrechtbank dat Galip Kurum na 16 jaar de gevangenis van Nijvel mag verlaten. De rechter legde hem wel een reeks voorwaarden op. Zo moet hij de slachtoffers blijven vergoeden, mag hij geen contact met hen opnemen en mag hij zich ook niet meer in de omgeving van onder meer Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw vertonen.