halle_2.jpg

Doodrijder Halle riskeert 8 jaar cel

din 15 sep 2015

De vrachtwagenbestuurder die eind vorig jaar een 71-jarige vrouw doodreed op de August Demaeghtlaan in Halle en haar 700 meter meesleurde, riskeert 8 jaar gevangenis en een levenslang rijverbod. 

Eind vorig jaar reed de vrachtwagenbestuurder een vrouw aan ter hoogte van de Demaeghtlaan in Halle. Het slachtoffer  werd 700 meter meegesleurd door de vrachtwagen en belandde uiteindelijk op het wegdek. De chauffeur pleegde nadien vluchtmisdrijf. Begin januari werd hij opgepakt in een woning van zijn vriendin. Daar had hij zich verstopt in de kelder.

Maandag verscheen de man voor de Halse politierechtbank. De man had naar eigen zeggen niet gemerkt dat hij iemand had aangereden tot een ooggetuige hem dwong te stoppen. Nadien was hij naar eigen zeggen in paniek geraakt en gevlucht uit vrees voor een gevangenisstraf. De rechter was echter bijzonder scherp voor de vrachtwagenbestuurder omdat hij in het verleden al 26 veroordelingen en 40.000 euro aan boetes had gekregen en 4 keer een levenslang rijverbod. De procureur vorderde daarom de maximumstraffen. Goed voor 8 jaar gevangenis en een nieuw levenslang rijverbod. De politierechter doet op 14 oktober een uitspraak.