zoektocht_kanaal.jpg

Grote zoekactie op kanaal Brussel-Charleroi in het raam van verdwijningszaak

din 22 sep 2015

Op het kanaal Brussel-Charleroi is in Sint-Pieters-Leeuw een grote zoekactie aan de gang naar voertuigen in het water. Volgens het parket Halle-Vilvoorde gebeurt de zoekactie in het raam van een verdwijningsdossier rond een 54-jarige man uit Beersel. Intussen werden al 4 wagens uit het water gehaald.

Voor de zoekactie werken de lokale en federale politie samen met onder meer de Cel Vermiste Personen, Waterwegen en Zeekanaal, de brandweer en de Civiele Bescherming. Zij zijn op zoek naar een 54-jarige Oost-Europeaan die met zijn vrouw in Beersel woonde. In september vorig jaar is de man, na een rit met de wagen van de vrouw, nooit meer teruggekeerd. Vermoed wordt dat de man met het voertuig in het kanaal is terechtgekomen.

Met een sonar werden in het kanaal 11 mogelijke voertuigen gelokaliseerd. Die worden nu één voor één uit het water gehaald.

Intussen werden al 4 wagens opgevist. Eén wagen wordt gelinkt aan een diefstal in Brussel, een tweede wagen houdt verband met een homejacking in Nijvel. Maar van de verdwenen man is er dus voorlopig nog geen spoor. (foto: Persinfo)