eyckermans_veerle.png

Ook Veerle Eyckermans slachtoffer van Mechelse psychopaat, bevestigt het parket

woe 14 okt 2015

De 53-jarige Mechelaar die verdacht wordt van de moord op een opvoedster uit Hofstade, is mogelijk ook de dader van een aanval op actrice Veerle Eyckermans. Dat laat het parket Halle-Vilvoorde weten. 

Eyckermans woont in Hofstade en was begin dit jaar het slachtoffer van een brutale aanval in haar huis. Ze kreeg rake klappen en moest naar eigen zeggen vechten voor haar leven. “Na grondig onderzoek door de recherche van de lokale politiezone KASTZE en de FGP van Halle-Vilvoorde kon een link worden gelegd tussen de aanval op actrice Veerle Eyckermans in februari 2015 in Hofstade en de Mechelse verdachte in een aantal andere moordzaken – en moordpogingen”, zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde.

Dit dossier wordt dus toegevoegd aan de zaak 'Renaud H' bij het parket in Antwerpen. De 53-jarige man uit Mechelen zou vorige maand onder meer z'n ex-vriendin uit Hofstade hebben omgebracht. Voorts onderzoekt het gerecht of hij ook de moord op een 82-jarige vrouw in Leest op z'n kerfstok heeft. Speurders linken de psychopaat tevens aan een moord op een 85-jarige weduwe eind 2011 in Boortmeerbeek. Door het gebruik van een stok als slagwapen vertonen deze moorden veel gelijkenissen met mekaar. De Mechelaar wordt bovendien ook verdacht van twee moordpogingen op 2 vrouwen, onder hen dus ook Veerle Eyckermans. De actrice is bekend van haar rollen in De makelaar, De Rodenburgs, Albert II, Kulderzipken en de jeugdreeks Postbus X.

Begin deze maand werd de verdachte ook al veroordeeld in een andere zaak. Hij kreeg een jaar cel met uitstel voor de aanval met een loodjesgeweer op een vrouw in Mechelen.