raveparty.jpg

Politie legt illegale raveparty stil in Sint-Pieters-Leeuw: "Kordaat opgetreden"

maa 18 sep

De politiezone Zennevallei heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegale raveparty stilgelegd. Na klachten van omwonenden ontdekte de politie de fuiflocaties, waar op dat moment zo’n 300 feestvierders uit de bol gingen. De politie legde de party zonder incidenten stil.

De politie kreeg zaterdagnacht verschillende oproepen van geluidsoverlast. Maar omdat Chiro Snoopy Lionair organiseerde, werd aanvankelijk gedacht dat het lawaai van daar kwam. “Maar zij hebben zich wel mooi aan de regels gehouden en om drie uur de muziek stilgelegd”, zegt burgemeester Jan Desmeth. “Toen het lawaai bleef duren, was het duidelijk dat we moesten verder zoeken.”

Na enig speurwerk stootte de politie op een illegale raveparty in een bosje tussen de Hemelrijckstraat en de Jaak Calloenstraat. Daar waren zo’n 300 feestvierders op aan aanwezig, afkomstig uit het hele land. “De politiediensten hebben kordaat en efficiënt opgetreden”, aldus Desmeth. “Een deel van de muziekinstallatie werd in beslag genomen en de nodige processen-verbaal opgesteld.”