syrie_foto.jpg

Proces Syriëstrijders Machelen en Vilvoorde uitgesteld

don 17 sep 2015

Voor de Brusselse correctionele rechtbank is vandaag het proces gestart tegen 4 jongemannen uit Vilvoorde en Machelen die verdacht worden van terrorisme. Het proces is meteen uitgesteld naar 23 september.

De vier verdachten maken deel uit van de groep Vilvoordse jongeren die radicaliseerden onder de invloed van Sharia4Belgium-boegbeeld Fouad Belkacem. Drie van hen trokken in maart 2013 naar Syrië om er deel te nemen aan de gewapende strijd. Twee van hen keerden na amper twee maanden al terug naar België. Eén bood zich spontaan aan bij de lokale politie van Vilvoorde, de andere reisde weer naar Syrië om enkele weken later opnieuw terug te keren naar ons land.

In oktober van vorig jaar werden in totaal 4 personen uit Vilvoorde en Machelen aangehouden op verdenking van terrorisme. Vandaag ging hun proces van start voor de correctionele rechtbank van Brussel. Niet alle verdachten waren aanwezig. Het proces werd meteen uitgesteld naar volgende week woensdag omdat ook verschillende advocaten zich niet konden vrijmaken.