97883_bosjagerhaas.jpg

Veldwachter en kompaan in beroep zwaarder veroordeeld voor illegaal jagen Kravaalbos

vrij 27 okt

Het Hof van Beroep in Brussel bevestigt het vonnis tegen twee mannen die op heterdaad betrapt werden toen ze illegaal aan het jagen waren in het Kravaalbos in Opwijk. Dat meldt Vogelbescherming Vlaanderen, dat als burgerlijke partij een schadevergoeding krijgt. In eerste aanleg kregen de twee zes maanden cel met uitstel en een boete van 6.000 euro. Eén van hen krijgt nu zelfs een zwaardere straf.

 

Drie jaar geleden krijgt het Agentschap Natuur en Bos tal van klachten over geweerschoten in het Kravaalbos. Bij een controle wordt een bijzondere veldwachter met een geladen geweer aangetroffen in zijn auto. Naast hem zit nog een man. Bij een huiszoeking worden nog meer verboden wapens en munitie aangetroffen, net als illegale kooien, vallen, klemmen en vergif.

Het Hof van Beroep tilt zwaar aan het feit dat de man misbruik heeft gemaakt van zijn hoedanigheid om illegaal te jagen. In beroep krijgt de veldwachter nu een zwaardere straf: hij krijgt twaalf maanden cel met uitstel en een boete van 12.000 euro. Het Hof bevestigt tot slot ook de straf van de tweede man.