moord_zemst.jpg

Verdachte moord Zemst ook aangehouden in andere moordzaak

vrij 25 sep 2015

De man die verdacht wordt van de moord op een opvoedster uit Hofstade, is nu door de onderzoeksrechter ook aangehouden in een andere moordzaak. Het gaat om de moord op een 82-jarige vrouw uit Leest (Mechelen) in mei 2014. Dat bevestigt het parket in Antwerpen.  

Vorige week werd de 52-jarige Linda Doms dood aangetroffen in haar woning langs de Muizenstraat in Hofstade. Nadat de verdachte vorig weekend enkele kennissen op de hoogte had gebracht van de feiten, werd hij door het parket opgepakt en aangehouden. Tijdens een huiszoeking vonden de speurders ook een geheugenkaart met daarop de beelden die de verdachte van de moord gemaakt heeft. (Bekijk ook de reportage: ‘Parkinsonpatiënt filmt moord op opvoedster in Zemst’).

Ook aangehouden voor moord op 82-jarige vrouw in Leest

Die video doet vermoeden dat de verdachte, een man van 53 uit Mechelen, een gevaarlijke psychopaat is die meerdere slachtoffers maakte. Daarom onderzoeken de speurders of hij in aanmerking komt voor andere onopgeloste moorden. Dat meldden donderdag al verschillende media maar die berichtgeving werd aanvankelijk door het parket ontkend.

Daar is nu verandering in gekomen. “Op basis van het voerde sporenonderzoek kan de man ook gelinkt worden aan de moord op een 82-jarige vrouw uit Leest in mei 2014. Hij werd gisteren over de kwestie uitgebreid ondervraagd door de politie en de onderzoeksrechter. De verdachte ontkent echter zijn betrokkenheid”, dat zegt Nele Poelmans van het parket in Antwerpen.

Ook aangehouden voor poging tot moord in Bonheiden

Naast de feiten in Leest wordt hij ook in verband gebracht met een andere zaak in Bonheiden in september 2014. “Hij zou toen geprobeerd hebben binnen te dringen in de woning van een alleenstaande dame in Bonheiden, maar is daar niet in geslaagd.  In het licht van de zaak werden deze feiten gekwalificeerd als poging tot moord.  Ook hier ontkent de verdachte zijn betrokkenheid”, aldus Poelmans.

Maar de onderzoeksrechter is van mening dat er voldoende aanwijzingen van schuld zijn en heeft dus de man aangehouden en in verdenking gesteld van moord en poging tot moord.

Mogelijk ook verband met moord in 2006 op vrouw in Antwerpen

Eerder deze maand stond de man ook al voor de rechter in een andere zaak. Daarbij had hij vanuit zijn wagen met een loodjesgeweer op een fietsende vrouw geschoten. Volgens Het Laatste Nieuws onderzoekt het gerecht in Antwerpen daarom of er ook een link is tussen de verdachte en de moord op een 38-jarige vrouw in Antwerpen in 2006. Deze moeder van 2 kinderen werd op 11 augustus 2006 geraakt door een kogel toen ze aan het fietsen was nabij het Sportpaleis. Volgens de krant zijn er aantal opvallende gelijkenissen. Zo kreeg ook het slachtoffer in Antwerpen een kogel van een klein kaliber in haar lichaam.