moord_dilbeek3.jpg

Verdachten moord op uitbater The Pond Dilbeek aangehouden

don 24 sep 2015

De 2 verdachten van de moord op de uitbater van The Pond in Dilbeek zijn door de onderzoeksrechter onder aanhouding geplaatst. Het gaat om een koppel dat boven het restaurant woonde. De vrouw heeft verklaard dat ze in paniek de fatale schoten gelost heeft. Haar vriend was naar eigen zeggen op het moment van de feiten niet aanwezig in het gebouw.  

Dinsdagavond werd Stephane Geens, de eigenaar van de visvijver en bistro The Pond in de Blekerijstraat in Sint-Martens-Bodegem, doodgeschoten in het appartement dat hij verhuurde boven zijn zaak. Vrij snel werden de twee bewoners van het appartement opgepakt. (Bekijk ook de reportage: ‘Twee verdachten opgepakt na schietpartij in Dilbeek’)

De man van het verdachte koppel stond in voor het onderhoud van de visvijver in het domein in Dilbeek. Hij verkocht ook vis aan andere vijvers in opdracht van Stephane Geens. Maar dat geld zou hij naar verluidt achtergehouden hebben. De verdachte had op dat vlak een kwalijke reputatie.

Over de kwestie zou dinsdagavond een verhitte discussie ontstaan zijn, die volledig uit de hand is gelopen. Pas 2 uur na de feiten zouden de verdachten de hulpdiensten hebben verwittigd. In die tijd was volgens de krant Het Laatste Nieuws de ongeruste vriendin van de eigenaar even poolshoogte komen nemen. Maar die had het verdachte koppel met een excuus weggestuurd. Nog volgens de krant zou de verdachte man nadien naar zijn ouders zijn gereden waar hij zijn bebloede kleding verwisselde. Die broek werd volgens de krant teruggevonden tijdens een huiszoeking later op de avond.

De 2 verdachten verschenen woensdag voor de onderzoeksrechter. Die heeft hen intussen laten aanhouden. "De man verklaart dat hij niet thuis was toen de feiten gebeurden", zegt Carol Vercarre, woordvoerster bij het parket Halle-Vilvoorde. "De vrouw zegt te hebben geschoten in een paniekreactie toen het slachtoffer de woning wilde binnendringen na een discussie”, aldus Vercarre.