69392_kimeli_3.jpg

Kimeli stoot door naar finale op WK Atletiek

zat 28 sep 2019

Op de eerste dag van het WK Atletiek in Doha liep Isaac Kimeli meteen de 5.000 meter van zijn leven. De atleet uit Halle kon zich plaatsen voor de finale. Robin Hendrix uit Kapelle-Op-den-Bos moest in de laatste kilometers van de 5.000 meter lossen en mist de finale.

Kimeli liep de hele wedstrijd bij de eerste atleten en plaatst zich voor de finale dankzij zijn tijd. "Ik denk dat ik de wedstrijd van mijn leven heb gelopen," vertelt hij RINGtv. "Het was een hele moeilijke wedstrijd, met veel tempowisselingen. Ik ben heel blij dat ik mijn finale heb kunnen waarmaken. Dat was mijn doel. Een heel seizoen lang heb ik naar deze wedstrijd toe geleefd," aldus Kimeli. Maandag loopt hij de finale.

Voor Robin Hendrix eindigt het WK Atletiek op de eerste dag. Hij werd 13de. "Voor een eerste WK is dat niet slecht," zegt hij. "Ik ben natuurlijk wel een beetje teleurgesteld, want ik dacht dat er meer zou inzitten. Maar als je ziet tegen wie we allemaal lopen, dan is dat toch echt een topdeelnemersveld," klinkt het.