fiets.png

Luchthavenbedrijven laten de wagen een dagje thuis

don 17 sep 2015

Naar aanleiding van 'Car Free Day' heeft Brussels Airport Company de bedrijven rond de luchthaven van Zaventem opgeroepen om de wagen een dagje thuis te laten. 430 werknemers zijn daar op in gegaan.

Vandaag is het Car Free Day, de dag waarop mensen worden aangemoedigd om niet met de auto naar het werk te gaan. Het initiatief maakt deel uit van de ‘Week van de Mobiliteit’. Zo’n 230 bedrijven nemen deel aan het initiatief, een record.

In tegenstelling tot de vorige jaren heeft luchthavenuitbater Brussels Airport Company niet alleen de eigen werknemers uitgenodigd om deel te nemen aan de Car Free Day, maar de hele luchthavengemeenschap. Onder meer het beveiligingsbedrijf G4S, Brussels Airlines, Swissport, DHL, Thomas Cook, Jetairfly, afhandelaar Aviapartner en luchtverkeersleider Belgocontrol zijn op de uitnodiging ingegaan. “Met meer dan 430 ingeschreven deelnemers is het initiatief nu al een succes te noemen. Alle deelnemers krijgen een verrassingspakket. En wie met het openbaar vervoer komt, krijgt bovendien een gratis trein- en/of busticket. We delen ook gadgets uit aan de uitgang van het treinstation en aan het busstation”, vertelt Anke Fransen van Brussels Airport Company.

Ook bij Medialaan in Vilvoorde, ProNatura in Buizingen, Pamel en Vilvoorde en bij de gemeentebesturen van Wemmel, Zemst en Affligem werden de werknemers opgeroepen om voor één keer niet met de wagen naar het werk te komen.