fietsers_halle.jpg

Fietsersbond telt fietsers in Halle

zon 13 sep 2015

Tijdens de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september vindt de allereerste FietsTelweek plaats. Een week lang telt elke fietser én fietskilometer in Vlaanderen. Want meten is weten. Ook Fietsersbond Halle doet mee.

Fietsgebruik en gedrag in kaart brengen

Het lijkt wel alsof steeds meer Vlamingen op de  fiets springen, maar het fietsgebruik en -gedrag van de Vlaming werd nog nooit grondig in kaart gebracht gebracht. Daar moet de allereerste FietsTelweek verandering in brengen. Het is een initiatief van Fietsberaad Vlaanderen, dat hiervoor een brede groep partners mobiliseerde. Met een gratis app en fietstelpunten over heel Vlaanderen wil Fietsberaad Vlaanderen meer te weten komen over de Vlaamse fietsers om zo een beter fietsbeleid te stimuleren.

Ook in Halle

Ook de Halse Fietserbond doet mee. Op donderdag 17 en vrijdag 18 september worden de fietsers op de Bospoortbrug en aan de Ninoofsesteenweg, ter hoogte van het kruispunt met de A. De Maeghtlaan, tussen 7 en 9 u ’s ochtends geteld. Deze gegevens zullen vervolgens doorgegeven worden aan Fietsberaad Vlaanderen en komen in een opendataplatform over fietsgebruik. Dat zal een schat aan informatie opleveren voor alle betrokkenen in het fietsbeleid. 

Registreer je eigen fietsgedrag via de app

Fietsers kunnen ook zelf meewerken aan de FietsTelweek door hun eigen fietsgedrag te registreren met hun smartphone. De gratis FietsTelApp is beschikbaar in de App Store en Google Play. Deze app brengt het aantal fietskilometers en de gevolgde routes in kaart en vertaalt die naar nuttige informatie voor de fietser zoals de impact op mobiliteit, gezondheid en klimaat. 

Meer info over de Vlaamse fietstelweek: www.fietstelweek.be