pontbeeklaan_asse_brug.png

Vangrails onder brug over Pontbeeklaan: 'Gedaan met sluikstorten en foutparkeren'

maa 30 jan 2023

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaats vangrails onder de brug van de Ring rond Brussel over de Pontbeeklaan in Asse. De werken starten vandaag en duren tot en met donderdag en gaat gepaard met de nodige verkeershinder.

Onder de brug van de Ring rond Brussel over de Pontbeeklaan ligt vaak afval. Daar wil het Agentschap Wegen en Verkeer wat aan doen. “Nieuwe vangrails moeten de pijlers beter afschermen en een eind maken aan het sluikstorten. Ook foutparkeren onder de brug door vrachtwagens en auto’s is na de ingreep niet meer mogelijk”, zegt Carla Cox van het Agentschap Wegen en Verkeer.

De werken duren tot en met donderdag. “De eerste dagen wordt gewerkt op de weghelft richting Zellik, daarna is de weghelft richting Asse aan de beurt. Tijdens de werken op de weghelft richting Asse wordt de afrit naar de Pontbeeklaan afgesloten. Auto’s moeten omrijden via de de rotonde om de Pontbeeklaan te bereiken”, zegt Cox. “Tijdens de werken op de weghelft richting Zellik moet het verkeer op de Pontbeeklaan over versmalde rijstroken.”

Foto: Google Maps