1000 handtekeningen tegen asbestopslag in Wezembeek-Oppem

woe 25 maa 2015

In Wezembeek-Oppem heeft een actiecomité meer dan 1000 handtekeningen verzameld tegen de milieuvergunning die het bedrijf Steenacker onlangs kreeg voor het opslaan van asbest. De buurtbewoners vrezen voor hun gezondheid. Maar volgens het bedrijf is er geen reden tot paniek.

Eind vorig jaar kreeg Steenacker, een bedrijf voor grond- en afbraakwerken in Wezembeek-Oppem, een milieuvergunning om puinafval op te slaan dat asbest kan bevatten. Maar dat baart de buurt zorgen. “Het bedrijf is immers gevestigd in een woongebied en in de onmiddellijke aanwezigheid van 2 kleuterscholen”, verduidelijkt Rony Wellens van het actiecomité. 

Het actiecomité heeft intussen beroep aangetekend tegen de vergunning en het heeft ook een petitie met meer dan 1000 handtekeningen overhandigd aan Vlaams minister voor Ruimtelijke Ordening Joke Schauvliege.

Volgens het bedrijf zelf is er geen reden tot paniek. “Het asbest gaat hier niet behandeld worden. Het wordt enkel in een zak in een container opgeslagen”, zegt Erne Vande Voorde van Steenacker.