bijen3.jpg

90.000 bijen landen in Diegem

don 24 sep 2015

Het farmaceutisch bedrijf Bayer in Diegem wil de bijenpopulatie in de regio aanzwengelen. Het bedrijf heeft daarom 90.000 bijen in 3 korven op de bedrijfsterreinen gehuisvest.

"Als specialist in de dierengezondheid is een gezonde bijenpopulatie voor ons bedrijf van essentieel belang", zegt Carsten Dauster, hoofd van Bayer CropScience in de Benelux. In juni werden al 3 korven geïnstalleerd op de Bayer ForwardFarm in Huldenberg. Nu werden nog eens 3 korven geplaatst op de bedrijventerreinen in Diegem. De 6 korven huisvesten in totaal zo’n 180.000 bijen. Naar verluidt doen de bijen het uitstekend in hun nieuwe habitat.

“Als partner van de landbouw, zijn wij net zo afhankelijk van bestuivers als de landbouwers en de telers. We investeren als bedrijf al jarenlang in onderzoek en proberen met oplossingen te komen voor bedreigingen als de varroamijt. Dit project is daar een mooie aanvulling op.”, aldus Dauster. De varroamijt is een parasiet die beschouwd wordt als één van de belangrijkste oorzaken van de bijensterfte.