waterfontein.jpg

KFC Wambeek vermindert plasticafval met 1.800 flessen

zat 22 aug 2015

KFC Wambeek heeft een waterfontein en herbruikbare drinkflessen aangekocht. Dat lijkt banaal nieuws, maar voor de afvalberg van de club, en bijgevolg het milieu, is dit een belangrijke investering. De club zal komend seizoen zowat 1.800 plastic wegwerpflessen uitsparen.

1800 wegwerpflessen per seizoen
Zoals elke ploeg geeft voetbalploeg KFC Wambeek bij elke thuismatch flessen water aan bezoekers en de eigen spelers. Als je 21 ploegen hebt die naast een competitie ook nog tal van vriendenmatchen, trainingen en een eigen tornooi spelen, kom je al snel tot een waterverbruik van bijna 1.800 plastic (wegwerp)flessen.

Milieu- en budgetvriendelijke maatregel

Om een steentje bij te dragen aan het milieu, besloot het bestuur in het tussenseizoen onder meer om een waterfontein aan te kopen. De ploeg kocht ook herbruikbare drinkbussen, wat impliceert dat KFC Wambeek hun PMD-afval heel aanzienlijk vermindert.

Op termijn zal deze maatregel ook een mooie financiële besparing  voor de club opleveren. KFC Wambeek kan dat uitgespaarde geld dan weer gebruiken om de accommodatie van de club verder uit te bouwen.