Natuurproject 'De Groene Vallei' wordt verlengd

maa 6 jul 2015
De Provincie Vlaams-Brabant heeft groen licht gegeven om het natuurproject ‘De Groene Vallei’ te verlengen. De Groene Vallei is een groengebied dat ontwikkeld wordt in het drukbevolkte gebied tussen Leuven, Brussel en Mechelen.

 

Topnatuurgebied
Het project is een unieke samenwerking tussen Natuurpunt, de lokale horeca en toeristische sector, landbouw en de betrokken gemeentebesturen. Samen proberen ze van het 1.500 ha grote gebied een topnatuurgebied te maken waar iedereen van kan komen genieten. Het landschap is er zeer divers: je vindt er moerassen, bossen, graslanden, orchideeën, struwelen, maar ook echte landbouwlandschappen en weidse vergezichten. De bloemenpracht behoort er tot de Europese top. 
 
Vrijwilligerswerk
De provincie ondersteunt de samenwerking financieel en wil dat blijven doen. "Jaar na jaar zien we dat de natuurverenigingen prachtige zaken realiseren met de subsidie van de provincie," zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor Milieu en Duurzaamheid. "De verenigingen werken vooral met vrijwilligers en de steun van de provincie zorgt ervoor dat die dag in dag uit kunnen werken aan meer en betere natuur in onze provincie."
 
Inzetten op natuurbeleving
Ewoud L'Amiral, coördinator van De Groene Vallei bij Natuurpunt,  heeft nog grootse plannen. Hij wil vooral inzetten op de natuurbeleving van mensen. "Zo komen er dit jaar nog nieuwe wandelpaden in Kampenhout, een wandelbrug in Steenokkerzeel, een vogelkijkhut in Kortenberg, een inheemse plantenbeurs en een actie om samen met landbouwers een steentje bij te dragen aan het leefgebied van de koesterburen uit de buurt als grauwe gors, boerenzwaluw en steenuil."