fietssnelweg2.jpg

Nieuwe bewegwijzering voor fietssnelweg Halle-Brussel

maa 24 aug 2015

Vanmorgen werd de nieuwe bewegwijzering van de fietssnelweg tussen Halle en Brussel voorgesteld. Die bordjes moeten pendelaars overtuigen dat de fiets een oplossing kan zijn voor de dagelijkse files op de weg.

Elke dag fietsen gemiddeld 450 pendelaars op de fietssnelweg tussen Halle en Brussel. Deze kanaalroute is 17 kilometer lang. De voorbije dagen werden 180 bewegwijzeringsbordjes geplaatst om de route zichtbaarder te maken. "Deze onderstrepen dat dit een veilige en comfortabele route is. Anderzijds moeten de bordjes ook duidelijk maken dat de afstand met de fiets makkelijk te overbruggen is”, aldus Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit.

Met deze fietssnelweg kunnen inwoners uit de regio Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw snel naar Brussel maar ook naar Vilvoorde fietsen. "Vroeger was er een probleem dat het in Vlaanderen wel in orde was, maar dat het stopte in Brussel. Daar is nu verandering in gekomen. Er moeten wel nog enkele investeringen gebeuren. Maar je kan nu al met de fiets vrij comfortabel, en vooral snel van Halle naar Brussel en naar Vilvoorde fietsen”, aldus Ben Weyts, minister voor Mobiliteit.

De overheid wil dus meer mensen op de fiets krijgen als alternatief voor de files op de gewestwegen en de ring. Maar om dat doel te bereiken zal er dus blijvend geïnvesteerd moeten worden in betere fietssnelwegen. Veel pendelaars haken immers af omdat de fietsroutes er niet altijd overal veilig bij liggen.