Opwijk verwerpt wegenistracé woonproject Vanbreuze-site

Opwijkse gemeenteraad verwerpt wegenistracé voor woonproject op Vanbreuze-site

don 28 maa

Een nieuwe klap voor het grootschalig woonproject op de Vanbreuze-site in Opwijk. De gemeenteraad verwerpt een nieuw voorstel voor het wegenistracé omdat de huidige plannen een negatieve impact zouden hebben op de mobiliteit in de gemeente en de verkavelingsvergunningen van het dossier niet in orde zijn.

113 private appartmenten, 29 sociale appartementen en 5 commerciële ruimten: dat wil een ontwikkelaar in Opwijk neerpoten op een terrein van 3 hectare tussen de Fabriekstraat en het station. Maar de plannen komen maar niet van de grond door procedureslag na procedureslag. Het nieuwste struikelblok is het wegenistracé. De gemeenteraad heeft een nieuw voorstel verworpen.

"In eerste instantie is er een vormelijk probleem," zegt burgemeester Inez De Coninck. "Het dossier moet eerst een verkavelingsvergunning hebben, voordat er een wegenistracé kan worden goedgekeurd. Daarnaast heeft het grote project een te negatieve impact op de mobiliteit in de gemeente.” De gemeenteraad haalt ook nog aan dat “de enige ontsluiting van de site Vanbreuze -via de Fabriekstraat- een hypotheek legt op de verkeersveiligheid van trage weggebruikers.”