Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse-Lennik reageert verrast op verkoop Molenbos

Asse-Lennik reageert verrast op verkoop Molenbos

Sporthal Molenbos in Zellik bij Asse staat te koop. De sporthal is verlieslatend en dus overbodig, vindt de gemeente. Wellicht gaat de sportzaal tegen de vlakte om plaats te maken voor een groot bouwproject. Volleybalclub Asse-Lennik reageert verrast op het nieuws en betreurt het dat de club dit via media moet vernemen, zegt manager Pascal Debels.

Het gemeentebestuur van Asse keurde tijdens de gemeenteraad van maandagavond de bouw goed van een nieuwe sporthal op de PIVO-site in Relegem. Door de komst van die sporthal wordt Molenbos in buurgemeente Zellik overbodig. Bovendien is sporthal Molenbos versleten.  De gemeente kan de noodzakelijke herstellingswerkzaamheden financieel niet dragen. Wat er in de plaats van de sporthal komt, is nog niet bekend. Eén van de pistes is een kantorencomplex. Opvallend is nog dat ook cultuurcentrum Den Horinck - dat naast het Molenbos ligt - misschien verdwijnt. Ook dat gebouw is volgens deskundigen versleten.

(schets nieuwe sporthal PIVO-site)

Wat met Asse-Lennik ?

Het Molenbos is ook de thuishaven van volleybalclub Asse-Lennik.  Manager Pascal Debels regaeert verrast op het nieuws en betreurt het dat de club dit via de media moet vernemen.  De club heeft nog een huurcontract tot het einde van het seizoen 2016-2017.  Mee verhuizen naar de nieuwe locatie is geen geval een optie, zegt Debels in een telefonische reactie.  

Eerder had Brussels schepen Courtois al laten weten dat volleybalclub Asse-Lennik welkom is in Brussel.  Courtois wil een nieuwe thuishaven bouwen voor basketbalclub Basic-Fit Brussels. Hij denkt daarbij aan de site van tennisclub Primerose, in de schaduw van het Atomium.  Ook Asse-Lennik zou volgens hem daar kunnen trainen en spelen.