Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wordt Asse-Lennik een Brusselse club?

Wordt Asse-Lennik een Brusselse club?

De kans is reëel dat volleybalclub Asse-Lennik over drie jaar niet meer in sporthal Molenbos in Zellik speelt, maar in Brussel. De gemeente Asse wil niet meer investeren in de verouderde sporthal.  De club gaat intussen nieuwe gesprekken aanknopen met de stad Brussel over een nieuwe locatie aan de Heizel.

Sporthal Molenbos in Zellik is 30 jaar oud, raakt stilaan versleten en is zwaar verlieslatend. De gemeente Asse heeft beslist om niet meer te investeren in het complex omdat de provincie Vlaams-Brabant binnenkort een nieuwe sporthal gaat bouwen in buurgemeente Relegem. Sporthal Molenbos is vooral bekend als thuishaven van volleybalclub Asse-Lennik. Die heeft er nog een huurovereenkomst voor 3 seizoenen.

“Die afspraken zullen we ook zeker respecteren. Maar we moeten toegeven dat deze sporthal niet meer beantwoordt aan de eisen die gesteld worden door de Europese volleybalbond”, zegt bevoegde schepen Michel Vanhaeleweyck.  Asse-Lennik betreurt het dat het de verkoop van het Molenbos via de pers moet vernemen.  “Anderzijds hebben we nu tenminste duidelijkheid”, zegt manager Pascal Debels. 

Volleybalclub Asse-Lennik moet dus op zoek naar een nieuwe sporthal. Wie de eersteklasser maar al te graag zou inlijven, is de stad Brussel. Die heeft namelijk concrete plannen om op de site van tennisclub Primerose, in de schaduw van het Atomium, een nieuwe sporthal te bouwen.  Asse-Lennik had hierover vorig jaar al een gesprek met Brussels schepen van sport, Alain Courtois.  Die besprekingen zullen nu een versnelling hoger geschakeld worden.

“Vanuit economisch standpunt zouden we beter verhuizen naar Brussel.  Een grotere naam betekent doorgaans ook grotere sponsors.  Anderzijds verkopen we niet graag onze ziel.  Maar dan moeten we hier in de streek een oplossing vinden en dat is niet evident”, aldus Pascal Debels.