Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

1000 kilometer en 1000 supporters tegen kanker in Dilbeek

1000 kilometer en 1000 supporters tegen kanker in Dilbeek

In Dilbeek werden donderdagmiddag de deelnemers van de 1000 km tegen kanker verwelkomd met een indrukwekkende erehaag van 1000 supporters.

Ruim 600 zelfgesponsorde teams of zo’n 3.000 deelnemers fietsen tijdens dit Hemelvaartweekend meer dan duizend kilometer bij elkaar in de strijd tegen kanker. Dit jaar gaat de opbrengst naar onderzoek over oorzaken en aanpak van therapeutisch falen. 

Start en aankomst van het evenement van Kom op tegen Kanker vinden plaats in Mechelen maar Dilbeek is één van de gastgemeenten. De deelnemers werden er donderdagmiddag op een indrukwekkende manier ontvangen met een immense erehaag van duizend supporters. Een sfeerreportage krijg je morgen in KrisKras.

In Dilbeek vond ook een huldemoment plaats. Daar werden zes onbekende Vlamingen voorgesteld die geportretteerd werden door fotografe Lieve Blancquart.  Zij zijn de zes boegbeelden van deze vier dagen durende-fietstocht.

De bedoeling is dat dit groepje van zes tegen zondagavond uitgebreid wordt tot 1000 gezichten en 1000 verhalen. “Het resultaat van deze fotocampagne wordt zondag in Mechelen getoond en zal symbool staan voor de dagelijkse strijd van Vlamingen tegen kanker”, verduidelijkt ons Marc Michils, de directeur van Kom op tegen Kanker. Jaarlijks krijgen immers 40.000 Belgen de gevreesde diagnose 'kanker' te horen.