12-jarige Esmée geselecteerd voor WK Tumbling voor jongeren

zat 9 okt 2021

De 12-jarige turnster Esmée Van den Steen uit Opwijk is geselecteerd voor het World Amateur Go Championship in Baku, de hoofdstad van Azerbeidjan.  Voor Esmée is dat een beloning voor haar harde werk, want de tiener doet maar liefst 13 uur per week aan tumbling.

Tumbling is een aaneenschakeling van turnoefeningen op een lange mat. Denk aan salto’s, flikflaks, salto’s en schroeven. Esmée Van den steen begon er amper twee jaar geleden mee, maar mag nu dus naar het WK voor jongeren. Voor haar kwam dat als een verrassing, maar haar club de Koninklijke Turnkring Aalst zag deze bekroning aankomen. “Ik zag meteen dat ze talent heeft,” aldus hoofdcoach Natalie De Neef. Dee club vaardigt maar liefst zeven van de twintig Belgische gymnasten af voor het WAGC.

Voor Esmée is dit haar eerst grote kampioenschap. Door corona nam ze nog nooit deel aan een Belgisch kampioenschap of wedstrijden in het buitenland. Nu mag ze dus meteen naar het WK. “Ik wil vooral ervaring opdoen”, zegt ze. Maar mocht tumbling ooit een Olympische sport worden, is haar droom al helemaal duidelijk: “deelnemen aan de Spelen.”