Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

20 assistentiewoningen op Kasteel Ter Ham in Steenokkerzeel

20 assistentiewoningen op Kasteel Ter Ham in Steenokkerzeel

Op het kasteeldomein Ter Ham in Steenokkerzeel worden volgend jaar 20 assistentiewoningen voor senioren gebouwd. Rond de kasteelvijver wordt ook een openbaar parkje aangelegd. Het kasteel zelf behoudt zijn functie als vergader- en congreslocatie. De gemeente Steenokkerzeel, een privé-investeerder en de Vlaamse Overheid die eigenaar is van het kasteel, zetten samen hun schouders onder het project.

Vanaf zaterdag 9 december opent hier een openluchttentoonstelling over de voormalige bewoners van kasteel Ter  Ham in Steenokkerzeel. Naast het verleden is er vandaag ook veel aandacht voor de toekomst van de 500 jaar oude waterburcht. Op de plek waar vroeger de kasteelhoeve met stallingen stond, komen 20 assistentiewoningen.

De plannen dateren reeds van 2015 maar krijgen nu vorm. De Dorian Groep, actief in vastgoed, projectontwikkeling en zorg, bouwt de assistentiewoningen , onder de naam Residentie Ter Ham. Volgens proiectmanager Robrecht  Vanstallen is het de bedoeling de werken volgend jaar te starten en de bouw van de 20 units te voltooien tegen april 2020.

Aan het kasteel Ter Ham verandert niets. Dat blijft de thuisbasis van Optimum C, een opleidings- en expertisecentrum voor ouderenzorg. Dat zal ook instaan voor de zorg- en dienstverlening aan de toekomstige bewoners. Die zullen kunnen genieten van zicht op het kasteel.

Burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA): "De promotie van de assistentiewoningen begint nu zaterdag al. Mensen van Steenokkerzeel komen als eerste in aanmerking voor een woning, zodat ze in hun eigen dorp, rond het kasteel kunnen wonen.”

De openluchtexpo maakt deel uit van de kerstmarkt die de gemeente nu zaterdag vanaf 16u organiseert op de binnenkoer van Kasteel Ter Ham. De expo blijft vervolgens staan op de binnenkoer en is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden tijdens de openingsuren van het Kasteel.