Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

20-ste Afrika-filmfestival in Vlaams-Brabant

20-ste Afrika-filmfestival in Vlaams-Brabant

Van 20 maart tot 4 april vindt in onze provincie de 20ste editie van het ‘Afrika Filmfestival’ plaats. Honderd films staan op het programma en tal van internationale gasten worden verwacht in onder meer  Alsemberg (Beersel), Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Tervuren, Leuven en Zemst.

Het Afrika Filmfestival is intussen uitgegroeid tot één van de belangrijkste festivals van Afrikaanse films in Europa. Aan de hand van filmvertoningen wil het festival het grote publiek laten kennismaken met andere culturen, landen en leefstijlen.  

“Vandaag realiseren we ons als nooit tevoren dat we de dialoog tussen verschillende culturen moeten bewerkstelligen. Om te voorkomen dat culturele diversiteit leidt tot conflict, moeten we praten en kennis verwerven over andere culturen. Alleen zo kunnen we het verschil overbruggen en putten uit de culturele rijkdom van de andere om tot positieve verandering en ontwikkeling te komen”, zegt gedeputeerde Tie Roefs voor Diversiteit.

Het festival moet ook bijdragen tot de verdere ontwikkeling van de audiovisuele sector in Afrika. Het AFF investeert daarom ook in jonge Afrikaanse cineasten.  Meer info vind je op www.afrikafilmfestival.be . (foto: Afrika Filmfestival)