Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

30.000 euro schadevergoeding voor omwonenden luchthaven

 

30.000 euro schadevergoeding voor omwonenden luchthaven

De overheid moet een aantal omwonenden van Brussels Airport uit Kraainem, Wezembeek-Oppem en Sint-Pieters-Woluwe een flinke schadevergoeding betalen. De omwonenden trokken naar de rechter tegen het gebruik van piste 01.

Een driehonderdtal omwonenden van de luchthaven van Zaventem trokken naar de rechter met een klacht rond overlast door het gebruik van de vroegere piste 02/20, die nu 01 heet. Het gaat om inwoners van Kraainem, Wezembeek-Oppem en het Brusselse Sint-Pieters-Woluwe. Het hof van beroep oordeelde dat de Belgische staat onrechtmatig gebruik maakte van de landingsbaan 01 van 1 januari 2012 tot en met 31 oktober 2018 en dat een aantal omwonenden daarom recht heeft op een schadevergoeding. Die vergoedingen bedragen minstens 30.000 euro. De vzw Wake Up Kraainem wil nu dat de Belgische staat de instructies over de windnormen voor het gebruik van de start- en landingsbanen op Brussels Airport aanpast.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.