Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

7de editie van Gordelfestival voorgesteld

7de editie van Gordelfestival voorgesteld

In Dilbeek is de 7de editie van het Gordelfestival voorgesteld. Het evenement zet naast het Vlaamse en groene karakter van de Rand dit jaar Breugel extra in de kijker. Dilbeek wordt de focusgemeente.

De 7de editie van het Gordelfestival behoudt zijn sterkhouders. Zo kan je opnieuw de Gordelklassieker – een lus van 100 kilometer – afleggen in begeleide pelotons. “Maar omdat mensen die tocht ook graag individueel afleggen, halen we twee andere klassiekers van onder het stof. Onder de naam ‘Omloop de Groene Gordel’ kan je individueel de 100 kilometer fietsen," zegt minister voor de Vlaamse Rand Ben Weyts.

Wie extra getraind is, kan nog een 40 kilometer lange lus doorheen het Pajottenland maken. De start en aankomst ligt in Dilbeek, de focusgemeente dit jaar. De gemeente schenkt ook veel aandacht aan de 450ste verjaardag van de dood van Pieter Breugel de Oude. Zo zijn er fiets- en wandeltochten langs plekken die een link hebben met de Vlaamse Meester en komt er een belevenisloop met culturele insteek.

'Het Gordelfestival komt thuis'

“De gemeente is heel blij dat het Gordelfestival thuiskomt in Dilbeek. Deze feestdag van de Vlaamse Rand heeft groot sportief en recreatief belang en het is een unieke gelegenheid om onze cultureel-toeristische en culinaire troeven op tafel te gooien”, zegt burgemeester van Dilbeek Willy Segers.

Het provinciedomein van Huizingen tot slot is net zoals voorgaande jaren voor jong en oud. Nieuw zijn is een stille kinderdisco en ook een uitgebreider aanbod van erfgoedwandelingen.