89-jarige vrouw dood teruggevonden in woning, zoon verdacht van moord

zon 29 dec 2019

In Ternat is in de nacht van zaterdag op zondag een bejaarde vrouw van 89 jaar om het leven gekomen. Haar 51-jarige zoon is onder aanhoudingsbevel geplaatst. De man zou zijn moeder, die bij hem inwoonde, met geweld om het leven hebben gebracht.

De zoon belde in de nacht van zaterdag op zondag rond 1 uur ’s nachts de hulpdiensten met de melding dat zijn moeder om het leven was gekomen in zijn woning in de Keizerstraat. Beiden zouden ze een eerder teruggetrokken leven geleid hebben. De vrouw zou al een tijdje ziek geweest waardoor ze niet meer vaak buiten kwam. Haar zoon stond volgens Het Laatste Nieuws bekend als een fantast en kunstenaar.

"Uit de eerste vaststellingen van de wetsdokter blijkt dat de vrouw verschillende verwondingen had opgelopen. Haar zoon werd alvast opgepakt en het parket vorderde een onderzoeksrechter voor oudermoord. Er zijn heel wat verdachte elementen die in zijn richting wijzen", zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

Zowel het parket als de onderzoeksrechter kwamen zondag ter plaatse voor een afstapping. De onderzoeksrechter liet de 51-jarige verdachte zondagavond onder aanhoudingsbevel plaatsen. Maandag wordt een autopsie uitgevoerd op het lichaam van het slachtoffer om de precieze doodsoorzaak te achterhalen.  

Foto: Google Maps