Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Aangepast zomeren op Asiatsite

Aangepast zomeren op Asiatsite

Dit weekend is de zomer van Asiat van start gegaan. De Vilvoordenaars kunnen tussen de oude militaire gebouwen de site verkennen met heel wat activiteiten die focussen op kunst en cultuur. Dat gebeurt door het coronavirus wel anders dan de voorbije zomer.

De Asiatsite wordt voor de tweede zomer op rij omgetoverd tot een groot zonneterras met tal van activiteiten. De zomerbar is de hele zomer van donderdag tot en met zondag geopend. Door het coronavirus is er dit jaar geen Horstfestival, maar als alternatief wel Horst Restaurant Club. Een leegstaande loods werd hiervoor omgebouwd tot een echt restaurant met een plantentuin als eyecatcher.

“Het idee is dat je dus naar de Asiatsite komt voor een bijzondere avond. Niet alleen om te eten, maar ook voor kunst en muziek”, zegt Evelyn Simons, curator beeldende kunst & performance van Horst. “Mensen moeten zich op voorhand inschrijven en krijgen dan een menu geserveerd door een lokale onderneming. DJ’s zorgen voor muziek en elke avond is er ook een performance van een kunstenaar.”

Het volledige programma van de zomer van Asiat vind je op de website www.zomervanasiat.be