Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

ACV-Transcom over plan om nachtvluchten af te schaffen: "Perfecte cocktail voor DHL Leipzig bis"

ACV-Transcom over plan om nachtvluchten af te schaffen: "Perfecte cocktail voor DHL Leipzig bis"

Vakbond ACV-Transcom noemt de plannen van federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) om nachtvluchten te verbieden op Brussels Airport ‘idioot’. Volgens de vakbond zal het plan duizenden jobs kosten.

 

“Een perfecte cocktail voor een DHL Leipzig bis,” zo vat ACV-Transcom de plannen van Gilkinet samen. “Niet alleen DHL Aviation, maar ook heel wat personeel en economische activiteiten uit belendende sectoren zoals handling, luchtvaartmaatschappijen, logistiek en de luchthaven zelf zullen hierdoor enorme schade lijden,” klinkt het in een persbericht.

De vakbond noemt de plannen ondoordacht en wil dat Gilkinet werk maakt van een degelijk juridisch kader voor Brussels Airport en van een nationaal gecoördineerd beleid. “We gaan niet toelaten dat op de rug van duizenden werknemers politieke campagnes op gang getrokken worden.”

ACV-Transcom wil ook dat er iets gebeurt voor het milieu en de omgeving, “maar in samenspraak met de sectoren en met degelijke overgangsmaatregelen,” klinkt het.