Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Animal Rights ontdekt 'horrorstal' in Grimbergen

Animal Rights ontdekt 'horrorstal' in Grimbergen

Animal Rights heeft deze maand een gruwelijke ontdekking gedaan in Humbeek, bij Grimbergen. In een vervallen schuur achter een al jaren leegstaande woning in de Driesstraat troffen ze de restanten aan van tientallen overleden konijnen. 

Animal Rights vermoedt dat de eigenaars van de konijnenfokkerij op een dag de deuren achter zich hebben toegetrokken en de konijnen aan hun lot hebben overgelaten. "Wij zien veel dierenleed voorbij komen uit de vee-industrie”, zegt Els van Campenhout van Animal Rights, “maar dit is ook voor ons een zeldzame en wrede misdaad om mee geconfronteerd te worden.”

In de kooien werden tientallen skeletten van konijnen aangetroffen. "Omkomen van honger en dorst zonder ontsnappingsmogelijkheid moet voor onvoorstelbare paniek, stress en lijden gezorgd hebben. Een deel van de kooien bestaat uit zogenaamde voedster-kooien, waarin moederkonijnen hun jongen werpen. Je moet er niet aan denken dat wanhoop deze moeders mogelijk tot kannibalisme heeft gedreven,” zegt Van Campenhout van Animal Rights. De dierenrechtenorganisatie diende een klacht in in de hoop de daders te vinden. 

Volgens Animal Rights moet onderzocht worden of de fokkers op een andere plaats opnieuw begonnen zijn. “Het kan niet dat diegenen die verantwoordelijk zijn voor het creperen van deze konijnen ergens anders opnieuw hun terreur uitoefenen over andere dieren,” zegt Van Campenhout. “We verwachten van justitie dat deze mensen opgespoord en bestraft worden,” vervolgt ze. “We willen minimaal zien dat de verantwoordelijken een levenslang dierenhoudverbod krijgen opgelegd.”

Hoeve stond al jaren leeg
Hoe Animal Rights op de horrorstal is gestoten, wil de organisatie niet zeggen. De hoeve in de Driesstraat staat bovendien al jaren leeg. Een erfgenaam van de laatste bewoner van de hoeve heeft intussen contact opgenomen met een advocaat. Of de man ook iets afwist van de kadavers, is niet geweten.

Foto's: Animal Rights