Asiatsite nieuwe thuis Horst Arts & Music Festival

maa 25 maa 2019

De Asiatsite in Vilvoorde wordt deze zomer de thuishaven van het Horst Arts & Music Festival. Dat festival verlaat na vijf jaar het Kasteel van Horst in Holsbeek en wordt als één van de meest innovatieve festivals van het land beschouwd. In september worden er ongeveer 15.000 bezoekers verwacht op de Asiatsite.

Nadat de stad Vilvoorde de Asiatsite aankocht ging het samen met Stadsmakers op zoek naar een tijdelijke invulling. Daaruit vloeit nu een eerste wapenfeit uit. Vilvoorde haalt het Horst Arts & Music Festival naar de Zennestad. Dat is een festival dat elektronische muziek, kunst en architectuur combineert.

“Het artistieke experiment van Horst past volledig in de visie van de stad en is een waardevolle katalysator voor dit nieuwe stadsdeel. Het driedaags festival zal de voormalige legersite mee op de kaart zetten als nieuw en levendigs stadsdeel en Vilvoorde als hippe stad aan het water bevestigen,” zegt schepen van Cultuur Moad El Boudaati.

De stad Vilvoorde en de organisatie achter het festival zien het groots. Zo komt er naast het festival ook Horst Lab en Horst Exhibition voor jong creatief geweld. Daarnaast zijn er plannen ook een vlakbijgelegen koeltoren artistiek in te vullen en toegankelijk te maken voor het publiek.