Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse-Lennik verhuist naar Aalst

Asse-Lennik verhuist naar Aalst

Na 20 jaar heeft volleybalclub Asse-Lennik het Molenbos in Zellik verlaten. Volgend jaar speelt de club alle thuiswedstrijden in de 'Schotte', een gloednieuw sportcomplex in het Oost-Vlaamse Erembodegem, bij Aalst. "Het zou logisch zijn dat Aalst ook in de naam vermeld wordt," zegt voorzitter Jan Luppens. Volgend jaar dus Aalst-Lennik ipv Asse-Lennik?

Asse-Lennik verloor gisteravond in de play-offs van het volleybal met 0-3 van Menen. Het was meteen de laatste thuiswedstrijd van Asse-Lennik in het Molenbos. Vanaf 1 november zal de club spelen in een nieuw sportcentrum dat momenteel gebouwd wordt in Aalst. Een verhuizing was al langer aan de orde omdat het Molenbos niet voldeed aan de normen voor Europees volleybal. De zaal was ook niet uitgerust voor televisie-uitzendingen. Bovendien wordt de site van het Molenbos omgevormd van een recreatiezone naar een kleinhandelszone.

"In eerste instantie werden we gecontacteerd door Aalst of dit voor ons haalbaar was", zegt voorzitter Jan Luppens. "Die stad wilde graag een topvolleybalclub hebben. Anderzijds hadden wij nood aan een nieuwe locatie. Twee maanden hebben we onderhandeld. Eerst met de sponsors. Daarna hebben we geluisterd naar de supporters”, aldus Luppens.

Het is niet de eerste keer dat de club verhuist. In 1997 fuseerde Lennik met de toenmalige aartsrivaal Zellik. Maar uiteindelijk heeft het gros van de fans de club gevolgd naar het Molenbos. Het bestuur hoopt dat de fans ook bij deze verhuizing hun club trouw blijven.

Het nieuwe sportcomplex, waar ook de jeugd van basketbalclub Aalstar zal trainen, biedt voor de club meer groeimogelijkheden. Zo zal de club niet meer moeten uitwijken voor Europese matchen. De nieuwe zaal heeft een vrije hoogte van 12,5 meter. Het Molenbos is amper 7 meter hoog terwijl de Europese norm 9 meter bedraagt.