Asse-Ternat kan eindelijk nog eens winnen

zon 11 nov 2018

Asse-Ternat is, na Bavi Vilvoorde, de tweede beste club van ons zendgebied. Na zeven speeldagen stond het team zesde met vier punten minder dan de leider, en dat samen met drie andere ploegen. Gisteren kwam de nummer 12  Zottegem over de vloer. Een haalbare kaart en dus was winnen het doel.

Asse-Ternat begon dit seizoen met vier overwinningen, maar daarna sputterde de motor en verloor het team drie wedstrijden op rij. De onzekerheid lijkt de thuisploeg parten te spelen in het begin van de partij. De start is moeizaam en Verstraete en Colpaert leiden Zottegem naar een 4-10 voorsprong.

Halverwege het eerste kwart herpakt de thuisploeg zich. Met een schijnbeweging zet Anneessens Roels op het verkeerde been en creëert zo ruimte voor een schot. Hij brengt zijn ploeg terug tot 18-19.

Zottegem kan opnieuw uitlopen. Verstraete profiteert van balverlies bij Asse-Ternat. Het staat 20-26 na het eerste kwart. In het tweede kwart trekt Asse-Ternat de scheve situatie recht. Elias Goyens brengt de thuisploeg op voorsprong, 28-26. Een sterke Anneessens diept vervolgens met een driepunter de kloof verder uit tot 39-31. Uiteindelijk zet Jan Goyens in de rebound de 42-40 ruststand op het scorebord.

Tweede helft
In de tweede helft kan geen van beide ploegen definitief afstand nemen. Met 56-55 gaan ze het laatste kwart in. Dat beslissende kwart wordt een nagelbijter tot de laatste seconden. Met zeven seconden te spelen en 67-66 op het scorebord fluit de scheidsrechter een fout in het nadeel van Asse-Ternat. Colpaert krijgt twee kansen om Zottegem op en over de thuisploeg te loodsen. Tevergeefs.Aan de overkant krijgt Anneessens, met nog vier seconden te gaan, ook twee vrijworpen. Hij mist niet en brengt Asse-Ternat op 69-66.Paessens mag, ook vanop de vrijworplijn, de 70-66 eindstand op het scorebord zetten. Asse-Ternat kan eindelijk nog eens winnen.