Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Asse volgt Vilvoorde: cafés moeten om 23 uur dicht

Asse volgt Vilvoorde: cafés moeten om 23 uur dicht

De cafés in Asse moeten de komende drie weken om 23 uur dicht. Dat heeft de gemeente beslist. Het volgt daarmee de maatregelen die Brussel en Vilvoorde al eerder trof.

Sinds gisteren moeten Brusselse cafés om 23 uur sluiten. Een maatregel die genomen wordt om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Jan Spooren, provinciegouverneur van Vlaams-Brabant, vroeg aan de burgemeesters in de rand rond Brussel een inschatting te maken van het risico dat Brusselse horecagangers zich zullen verplaatsen naar de rand als een gevolg van de nieuwe Brusselse maatregel.

"Als gevolg hiervan zijn bars en cafés gelegen op het grondgebied van de gemeente Asse verplicht te sluiten tussen 23 uur en 6 uur", zegt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V). "Dit geldt niet voor restaurants. Het besluit treedt in werking op 29 september en geldt tot 20 oktober." De voorbije week telde Asse 49 positieve bevestigde gevallen.

Intussen zaten ook de burgemeesters uit de Zennevallei rond de tafel, maar voorlopig leggen de gemeenten Drogenbos, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw geen vervroegd sluitingsuur op aan de cafés. De gemeenten volgen de situatie wel op de voet. Als blijkt dat er de komende dagen toch Brusselaars afzakken naar cafés in de Zennevallei, kunnen de burgemeesters binnen de dag een besluit uitvaardigen.