90757_jan_portaels_3.png

AZ Jan Portaels schroeft bezoekersregeling terug

din 27 okt 2020

Het AZ Jan Portaels in Vilvoorde schroeft het bezoek in ziekenhuis fors terug. Het doet dat voor de veiligheid van patiënten en zorgverleners. In het ziekenhuis liggen op dit moment 29 COVID-patiënten. Vijf van hen liggen op intensieve zorgen.

Net als tijdens de eerste golf laat het AZ Jan Portaels tijdelijk weinig tot geen bezoekers toe. Er zijn wel uitzonderingen voor de afdeling materniteit, pediatrie, palliatieve en op kritieke diensten. In dat geval is er wel contact mogelijk met de behandelende arts.

“Deze maatregel wordt louter genomen voor de veiligheid van onze patiënten en medewerkers”, zegt woordvoerster Helena Polfliet. “We begrijpen dat het moeilijke tijden zijn voor iedereen. We zullen onze patiënten dan ook zoveel mogelijk ondersteunen. Digitaal contact houden met de familie is uiteraard wel mogelijk.”

Intussen gaat het ook in het AZ Jan Portaels in stijgende lijn wat het aantal opnames betreft. Er liggen 29 bevestigde Covid-patiënten in het ziekenhuis. Daarvan liggen er vijf op Intensieve Zorgen en twee van hen moeten ook beademd worden. Er zijn ook nog 7 andere mogelijk besmette patiënten opgenomen.