Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Balkonconcerten en beweegsessies voor Vilvoordse woonzorgcentra

 

Balkonconcerten en beweegsessies voor Vilvoordse woonzorgcentra

De jazzband Peter & Zout treedt deze week op voor de Vilvoordse woonzorgcentra Rietdijk, Filfurdo, De Stichel en Beaulieu. Het gaat om een initiatief van de stad Vilvoorde. Met balkonconcerten en beweegsessies willen ze de medewerkers en bewoners een hart onder de riem steken.

Peper & Zout bijt deze week de spits af, maar het zal zeker niet de laatste activiteit zijn aan of in de Vilvoordse woonzorgcentra. "De bedoeling is om iedere week beurtelings een balkonconcert of een beweegsessie te organiseren. Uiteraard doen we dit buiten en met respect voor de geldende maatregelen. Zulk een gevarieerd programma is maar mogelijk door het rijke verenigingsleven van de stad in te schakelen,” aldus schepen voor jeugd, sport, cultuur en evenementen Moad El Boudaati (sp.a). 

Volgende week mogen de bewoners zich verwachten aan een dansinitiatie gegeven door Ines Mier van de gelijknamige dansschool. De komende weken zullen ook Op ’t Goevallend Oeit, Yoga & Co en Daan Herbots met senioren turnen de revue passeren. De concerten en beweegsessies gaan door zolang de quarantainemaatregelen voor woonzorgcentra van kracht blijven.

"Het is hartverwarmend om te zien dat de inwoners van stad Vilvoorde ook in deze moeilijke tijden solidair zijn met elkaar. Het is een heel mooi gebaar van de Vilvoordse artiesten en sportlesgevers om tijd vrij te maken om de bewoners van de woonzorgcentra een hart onder de riem te steken. Dit toont aan dat ook wanneer we fysiek wat afstand moeten bewaren, we allemaal toch nog met elkaar in verbondenheid staan als mensen", benadrukt schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti (sp.a).

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.