beaulieuwijk.png

Beaulieuwijk blijft zich verzetten tegen wooncomplex

don 18 jul 2019

De strijd rond de komst van 30 appartementen in de Beaulieuwijk in Machelen lijkt nog niet gestreden. Het buurtcomité, dat zich tegen de bouw verzet, verwacht dat de bouwpromotor eerstdaags opnieuw beroep zal aantekenen bij de provincie. Schepen van Ruimtelijke Ordening Steve Claeys (N-VA) reageert in ons nieuws vanavond.

Op het schepencollege eind vorige maand werd beslist de vergunning te weigeren aan bouwpromotor Evillas uit Sint-Pieters-Leeuw. Wim Boulanger van het buurtcomité: “Door het grote aantal bezwaarschriften, 128, heeft het college een onderzoek gedaan naar de omgevingsfactoren van onze wijk. Daaruit bleek dat we al zeer belast zijn door geluidshinder en bijhorende luchtvervuiling van autoverkeer en vrachtverkeer (autosnelweg RO en Woluwelaaan R22), spoorverkeer (HST- diabolo) en luchtverkeer ( opstijgroute luchthaven Zaventem).” Nog volgens Boulanger wordt het binnengebied van de wijk als groene zone behouden “als compensatie voor al die hinder”.

Toch gaat het comité ervan uit dat de promotor opnieuw in beroep zal gaan bij de provincie. “Ze hebben hiervoor nog de tijd tot 25 juli. Maar ook als dat gebeurt, gaan we opnieuw aan de provincie vragen om gehoord te worden. We willen dit megalomane project absoluut tegenhouden.”

Evillas vatte eind 2017 reeds het plan op om dertig appartementen en een eengezinswoning te bouwen in de Beaulieuwijk. Daarvoor wordt ook een oude villa afgebroken, die volgens de buurt waardevol is. De eigenaar van die villa spreekt dit tegen en verdedigt het hele project.

De gemeente, die inmiddels al tweemaal een vergunning weigerde, reageert in ons nieuws bij monde van bevoegd schepen Steve Claeys (N-VA).