Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Beerselse handelaars verzetten zich tegen nieuwe belastingen

 

Beerselse handelaars verzetten zich tegen nieuwe belastingen

In Beersel voerden de handelaars gisterenavond actie tegen de verhoogde gemeentebelastingen. Volgens de handelaars is er bovendien geen transparantie vanuit het gemeentebestuur in het dossier. Samen met Voka Vlaams-Brabant willen ze met de gemeente in overleg gaan.

Vorig jaar verdween de zogenaamde “pestbelasting” in Beersel. Daardoor moesten Beerselse zelfstandigen en ondernemingen die voor hun activiteiten een oppervlakte van minder dan 100 vierkante meter nodig hebben, geen belasting op economische bedrijvigheid meer betalen. Maar daar tegenover stond dat de iets grotere bedrijven plots veel meer moesten betalen, terwijl er voor de allergrootste bedrijven niks veranderde.

Bovendien voerde het gemeentebestuur een belasting op publiciteit en lichtreclame in en worden nu ook de parking en groenzones van bedrijven belast. De lokale handelaars vinden dit onaanvaardbaar. Samen met partners zoals Voka, Unizo en AHa! trekken ze aan de alarmbel. Ze vragen dringend om een herziening van de belastingen en pleiten voor meer transparantie in het opstellen van het belastingreglement. Voka en Unizo wijzen het gemeentebestuur er ook op dat dergelijke thematische taksen die voor elk bedrijf anders zijn, zullen leiden tot een daling van het concurrentievermogen en dus ook de tewerkstelling.