Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Beste Junior Sommelier-verkiezing in Halle

Beste Junior Sommelier-verkiezing in Halle

Jongeren en alcohol,  het is een combinatie die normaal niet gepromoot wordt. Maar uitzonderlijk wel vandaag in restaurant Les Eleveurs in Halle. Daar vond namelijk de verkiezing plaats van beste junior sommelier van 2016. 

De verkiezing van beste junior sommelier is niet van de poes. In de 14-koppige jury zit onder meer de sommelier van The Jane, het Antwerpse restaurant van Sergio Herman. Ook sommelier van het jaar 2015 Yanick Dehandschutter uit Lennik geeft punten. En dat geeft extra stress bij de drie zesdejaars en drie zevendejaars van verschillende hotelscholen in Vlaanderen.

“Voor de zesdejaars was de eerste proef een wijn oxigeneren, verluchten. Nadien kregen ze een witte en rode wijn die ze heel uitvoerig moesten beschrijven. En de laatste proef voor de zesdejaars was het vinden van een juiste wijn bij een menu”, vertelt ons Andy De Brouwer, sommelier bij les Eleveurs en jurylid.  Yannih Patton van de hotelschool in Florusse en Elise De Waele van de hotelschool in Brugge gingen uiteindelijk aan de haal met de prijzen. Reacties en sfeerbeelden krijg je vanavond in het nieuws op RINGtv.