Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bestuur Merchtem ziet potentieel in stationsgebouw

Bestuur Merchtem ziet potentieel in stationsgebouw

Het gemeentebestuur van Merchtem wil nog altijd het stationsgebouw van Merchtem overkopen van de NMBS. Het station is nu onbemand, al kunnen reizigers er op bepaalde momenten wel binnen. Merchtem wil een dienst voor cultuur onderbrengen in het station, zodat fietsdiefstallen en vandalisme geweerd kunnen worden. Eerder weigerde de NMBS al eens om het gebouw te verkopen. 

Het gemeentebestuur van Merchtem is al lang sterk geïnteresseerd in de mogelijke aankoop van het stationsgebouw van Merchtem. Om de NMBS de mogelijkheid te bieden de mogelijke verkoop te onderzoeken, werd al een plaatsbezoek uitgevoerd door een vertegenwoordiger van de ‘directie stations’ van de NMBS. De aanhoudende interesse voor de aankoop werd ook al meerdere keren gesignaleerd aan de NMBS. Totnogtoe zonder positief antwoord.

Omdat het gemeentebestuur van Merchtem merkte dat de NMBS in andere gemeenten wel stationsgebouwen te koop stelt, dringt het nu nog eens aan bij de NMBS om de mogelijkheid van een verkoop te bekijken. De omgeving van het gebouw heeft te kampen met vandalisme. Ook worden er regelmatig fietsdiefstallen gepleegd. Om daar komaf mee te maken, wil het bestuur het gebouw laten bemannen door een dienst voor cultuur.