Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bourgeois wil meer allochtonen aan 't werk

Bourgeois wil meer allochtonen aan 't werk

Van alle Vlamingen van allochtone afkomst is momenteel slechts 46 procent aan het werk. Dat zijn dramatische cijfers waar dringend iets moet aan gebeuren en dus roept Vlaams minister-president Geert Bourgeois werkgevers op om meer allochtonen in dienst te nemen. Wij gingen een kijkje nemen bij Soprimat dat tal van woonzorgcentra beheert in onze regio.  Daar wordt voluit gekozen wordt voor diversiteit in het personeelsbestand.

In het woonzorgcentrum Quietas in Dilbeek is bijvoorbeeld de helft van de 86 personeelsleden van allochtone afkomst. Vier jaar geleden werkte hier nog geen enkele nieuwe Belg, maar die tijd is voorbij.  Volgens directrice Leen Schollaert is de arbeidsmarkt intussen dan ook gevoelig veranderd.  Maar de beheerder van zoonzorgcentra probeert daar op een positieve manier mee om te gaan.  Anderzijds wordt er van de werknemers wel een inspanning gevraagd op het vlak van de taal. Daar zijn duidelijke afspraken over, benadrukt Leen Schollaert. 

Soprimat is van oordeel dat werkgevers meer allochtone mensen in dienst zouden moeten nemen.  Volgens de leiding zijn ze een verrijking voor de woonzorginstellingen en hun bewoners.