Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bouw gestart van 230 woningen in Kanaaltuinen Sint-Pieters-Leeuw

 

Bouw gestart van 230 woningen in Kanaaltuinen Sint-Pieters-Leeuw

In Sint-Pieters-Leeuw werd dit weekend de eerste steen gelegd van de 'Kanaaltuinen'. Dat is het gewijzigde woonproject tussen het kanaal Brussel-Charleroi en de Bergensesteenweg. Er komen 230 nieuwe woningen en dat zijn er enkele honderden minder die voorzien waren in de eerste plannen.

Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Wilderveld veroorzaakte enkele jaren geleden nog heel wat commotie. Volgens dat plan zouden in de omgeving van het Wilderveld maar liefst 800 nieuwe woningen gebouwd worden. Het huidige gemeentebestuur trok de plannen in en werkte een nieuw woonproject uit met projectontwikkelaar Arthus. Die plannen voorzien zo’n 230 woningen, een park en een school.

De projectontwikkelaar zal het project in vier fasen realiseren. Dit weekend werd de eerste steen gelegd, meteen ook het startsein voor de eerste fase. Die fase bestaat uit 22 woningen en 24 appartementen. Ook zal het eerste deel van het 1,5 ha grote park aangelegd worden. De bedoeling is dat de eerste inwoners in 2018 hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woonst. Klik hier voor een virtuele verkenning. (foto www.sint-pieters-leeuw.eu & Arthus)  

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.