Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bouw gestart van 230 woningen in Kanaaltuinen Sint-Pieters-Leeuw

Bouw gestart van 230 woningen in Kanaaltuinen Sint-Pieters-Leeuw

In Sint-Pieters-Leeuw werd dit weekend de eerste steen gelegd van de 'Kanaaltuinen'. Dat is het gewijzigde woonproject tussen het kanaal Brussel-Charleroi en de Bergensesteenweg. Er komen 230 nieuwe woningen en dat zijn er enkele honderden minder die voorzien waren in de eerste plannen.

Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Wilderveld veroorzaakte enkele jaren geleden nog heel wat commotie. Volgens dat plan zouden in de omgeving van het Wilderveld maar liefst 800 nieuwe woningen gebouwd worden. Het huidige gemeentebestuur trok de plannen in en werkte een nieuw woonproject uit met projectontwikkelaar Arthus. Die plannen voorzien zo’n 230 woningen, een park en een school.

De projectontwikkelaar zal het project in vier fasen realiseren. Dit weekend werd de eerste steen gelegd, meteen ook het startsein voor de eerste fase. Die fase bestaat uit 22 woningen en 24 appartementen. Ook zal het eerste deel van het 1,5 ha grote park aangelegd worden. De bedoeling is dat de eerste inwoners in 2018 hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woonst. Klik hier voor een virtuele verkenning. (foto www.sint-pieters-leeuw.eu & Arthus)