Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brand veroorzaakt zware schade in winkelcomplex

Brand veroorzaakt zware schade in winkelcomplex

In Sint-Stevens-Woluwe is maandagavond brand ontstaan in een winkelcomplex op de hoek van de Leuvensesteenweg en de Harenheidelaan. De schade in de keukenwinkel Kvik, gelegen op de gelijkvloerse verdieping, is groot. Niemand raakte gewond.

De brand brak uit om iets na 20 uur. Meteen werd beslist om op te schalen en hulp in te roepen van nabijgelegen zones. Het kruispunt aan de Leuvensesteenweg en de Harenheidelaan werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Gevaar voor de omliggende buurt was er niet meteen. In eerste instantie was enkel veel rook te zien. “Maar de Kvik-winkel is wel degelijk zwaar beschadigd”, zegt woordvoerder Alain Habils van brandweerzone Vlaams-Brabant West. "Het filiaal van Dreambaby op de eerste verdieping bleef gespaard op wat rook na. Er zijn geen slachtoffers. Over de oorzaak is voorlopig nog niks geweten."

Uit de eerste vaststellingen leek het al om een accidentele brand te gaan en dit werd dinsdag bevestigd door de branddeskundige die was aangesteld door het parket. “De brand is ontstaan door een kortsluiting aan een kopieermachine in de back-office”, laat parketwoordvoerster Carol Vercarre weten. Het pand werd inmiddels vrijgegeven, maar zowel de getroffen keukenwinkel als de bovengelegen Dreambaby blijven voorlopig gesloten. Kvik hoopt in de loop van volgende week de deuren opnieuw te openen.