Brand Zellik: "Man aangehouden voor opzettelijke brandstichting en poging tot moord"

din 9 jul 2019

De brand die gisteren woedde in een appartement in Zellik, is aangestoken. Dat bevestigt het parket van Halle-Vilvoorde. De ex-partner van de bewoonster van het appartement is aangehouden op verdenking van opzettelijke brandstichting en poging tot moord. Bij de brand raakten vijf personen gewond.

De brand ontstond maandag rond 9u op de tweede verdieping van het appartementsgebouw. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen uit een appartement waar op dat moment een gezin met drie kinderen zat. Via het balkon konden de vrouw en drie kinderen naar beneden worden gebracht, waarna de man naar beneden sprong. De vijf gezinsleden liepen allemaal lichte verwondingen op en werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Het parket van Halle-Vilvoorde stuurde gisteren een branddeskundige ter plaatse, die vaststelde dat het vuur was aangestoken. “Op grond van de verklaringen van de bewoonster van het getroffen appartement en beschikbare camerabeelden werd de ex-partner van de bewoonster, een 38-jarige man uit Molenbeek, als verdachte opgespoord en opgepakt”, zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde.

De man werd intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die zijn aanhouding bevestigde. “Hij wordt vervolgd voor poging tot moord en opzettelijke brandstichting in een bewoond gebouw", besluit Blondeau.