Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brussels Airlines schroeft vluchtaanbod terug door coronavirus

Brussels Airlines schroeft vluchtaanbod terug door coronavirus

Brussels Airlines schroeft het aantal Europese vluchten tijdelijk terug door het coronavirus. De luchtvaartmaatschappij stelt een algemene negatieve boekingstrend vast op bijna alle Europese markten, met Noord-Italië in het bijzonder.

Het coronavirus laat zich ook voelen in de luchtvaartsector. Er worden minder vluchten geboekt. Om de negatieve economische impact daarvan te beperken, ziet Brussels Airlines zich genoodzaakt om de vluchtfrequenties op een aantal routes te verlagen. Zo zullen er 30 procent minder vluchten zijn richting de luchthavens van Milaan Linate, Milaan Malpensa, Rome, Venetië en Bologna. De maatregel geldt minstens tot 14 maart.

Vlucht geannuleerd
Passagiers van wie de vlucht geannuleerd werd, worden op de hoogte gebracht door Brussels Airlines en omgeboekt naar andere beschikbare vluchten. Wie niet meer wenst te reizen, kan kiezen voor een volledige terugbetaling.

Behalve het aanpassen van het vluchtaanbod onderzoekt Brussels Airlines nog welke bijkomende economische maatregelen mogelijk zijn, zoals tijdelijke werkloosheid.