toma1465.jpg

'Brusselse regering is egoïstisch over vliegtuighinder'

vrij 26 jul 2019

In het Brusselse regeerakkoord staat een passage die verregaande gevolgen kan hebben voor de inwoners van Steenokkerzeel. Brussel wil namelijk de infrastructuur van Brussels Airport zo aanpassen dat dichtbevolkte gebieden in het Brussels Gewest gespaard worden van overlast door vliegtuigen. Dat betekent dus nog meer overlast voor de inwoners van Steenokkerzeel.

De wens van de nieuwe Brusselse regering om de infrastructuur van de luchthaven aan te passen komt concreet neer op de verlenging van startbaan 25 L. Daardoor kunnen vliegtuigen bij het opstijgen sneller afdraaien waardoor ze niet meer over de Brusselse gemeenten moeten vliegen. Dat betekent echter dat er dus nog meer vliegtuigen over Steenokkerzeel zullen vliegen.

Burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA) vindt de houding van de Brusselse regering egoïstisch. “Ik ben zwaar ontgoocheld in het Brusselse regeerakkoord,” zegt hij aan RINGtv. “We geven met het platform van de burgemeesters van de Vlaamse Rand dan ook een duidelijk signaal aan de Vlaamse onderhandelaars. Zij moeten op hun strepen staan wanneer ze met Brussel samenzitten over een federale regering.”


Vanavond zie je Kurt Ryon reageren in ons nieuws.

foto: Brussels Airport