Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Buurtbewoners hoeve Appelmans protesteren tegen bouwproject

 

Buurtbewoners hoeve Appelmans protesteren tegen bouwproject

In Sint-Martens-Bodegem bij Dilbeek protesteren buurtbewoners tegen de plannen van een projectontwikkelaar om op de kattenweide achter de beschermde hoeve Appelmans woningen te bouwen. Daar loopt een openbaar onderzoek over. In het totaal dienden ze al 31 bezwaarschriften in tegen de plannen.

De beschermde voormalige brouwerij Appelmans wordt binnenkort gerestaureerd en krijgt met 16 wooneenheden die er zullen worden ingericht een nieuwe bestemming. Achter de hoeve, in de kattenweide wil een projectontwikkelaar echter ook een bouwproject met 21 woningen realiseren. Volgens de buurtbewoners is dit nefast voor het dorpsgezicht van Sint-Martens-Bodegem. Bovendien vrezen ze een toenemende mobiliteitsdruk, stabiliteitsproblemen met de ondergrond en een tekort aan plaatsen in lokale basisschool.

Als alternatief willen de buurtbewoners dat de kattenweide een open groene ruimte blijft of wordt omgeturnd tot een park met bijvoorbeeld speeltuigen, waar alle inwoners gebruik van kunnen maken.

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.